6/3/06

Galetes ideals pel cafè

Per aclamació popular, aqui us poso la recepta d'unes galetes impresionants, menys dificils de fer del que sembla i que són ideals per acompanyar un cafè a mitja tarda. Probeu de fer-les i sobretot comenteu-me (afegint un comentari a aquesta entrada) com han anat, no fallen mai.

GALETES CRUIXENTS DE XOCOLATA I TARONJA
(Per unes 12 galetes aproximadament)

50 gr de sucre
25 gr de mantega fosa
25 gr de farina d’ametlla
25 gr de suc de taronja
15 gr de farina
10 gr de cointreau o triple sec (si no en teniu, qualsevol alcohol blanc serveix)
½ taronja ratllada (sense la part blanca)
100 gr de xocolata negra de cobertura (fondant)

- Barrejeu els ingredients sòlids excepte la xocolata (sucre, ametlla, farina, ratlladura de taronja) i quan ja no tinguin cap grumoll afegiu-hi els líquids (mantega fosa, suc de taronja, cointreau o triple sec). Remeneu-ho bé fins que quedi una pasta homogenea.

- Poseu la barreja uns minuts a la nevera perquè agafi una mica de cos.

- Poseu cullerades d’aquesta massa en un full de paper engreixat de forn. Coeu-ho uns 7-8 minuts al forn a 170-180 ºC. La massa té tendencia a expandirse molt (triplica el seu volum), per tant poseu les cullerades de massa molt separades (es recomanable unes 6 galetes per fornada).

- Foneu la xocolata al bany maria i un cop les galetes siguin fora del foc i una mica fredes, pinteu-les de xocolata per la part de darrera amb un pinzell (amb molta cura ja que es trenquen molt facilment), la capa de xocolata no ha de ser gens gruixuda. Deixeu-les refredar uns minuts a la nevera per que la xocolata quedi presa i ja estan llestes.

No hay comentarios: