7/11/06

Restaurants Visitats I

Inicio una nova serie en la que comentaré els diferents restaurants que visitem, en faré un comentari i al final hi posaré una puntuació intentant tenir-ho tot en comte (preu, servei, menjar, ubicació, ambient, etc.). Així doncs aquest és el primer d'una sèrie que espero que es vagi completant poc a poc.

La Terraza Carmona és un restaurant de Vera, Almeria, que proposa una carta basada en la tradició més arrelada de la cuina de la zona, no és el típic restaurant de cuina d'almeria, sinó que la cosa és molt més localitzada i ofereix plats tradicionals del llevant d'aquesta provincia.
A part de la carta, altament recomanable, els caps de setmana també tenen menú de migdia (a 18'00 €) amb el vi (nosaltres vam demanar negre i ens van servir un Viña Eguia del 2001 realment acceptable), el pa (un pa d'oli casolà boníssim que res te a veure amb les omnipresents i detestables barretes de baguette que es troben a tot arreu), les postres (totes casolanes i d'alta qualitat) i l'IVA inclosos.
De primer paella almeriense, gurullos (fets a mà) amb conill o ajo colorao, de segon filete de cerdo relleno con jamon ibérico y piñones (sorprenent) o boquerones fritos (molt ben fregits, com només és atribuible als fregits andalusos), per postres (tots casolans) arroz con leche, natillas, helado (limón o turrón) o fruta. Les racions es poden qualificar de generoses, per no dir gairebé excessives.
A l'entrada del restaurant hi ha una barra on es poden degustar infinitat de tapes de gran qualitat i que els caps de setmana (sobretot dissabte, pel fet de que és dia de mercat a Vera) es fa fins i tot dificil apropar-te a la barra i/o aconseguir taula, però si la vostra intenció és menjar al restaurant no és massa recomanable fer una primera parada a la barra, ja que, com he dit, les racions són realment generoses en els plats, fins i tot si feu menú.
Reserveu la degustació de tapes a la barra per una altre ocasió en la que dineu o sopeu només de tapes (de gran varietat i també completament típiques i tradicionals)

PUNTUACIÓ: 9

2 comentarios:

Eugeni dijo...

jo vui que m'ensenyis a fer unes galetes de xocolata... ( em sona que fa temps vas dedicar una entrada a aquesta lavor ) RECORDS!
i VISCA EL FESTIVAL :-S

Eugeni dijo...

AIAIAI! ja ho he trobat ! les galetes de xocolata amb taronja... , no he acabat d' entendre lu de la ralladura de la taronja sense lo blanc. Que vols dir la pela de la taronja? i la xocolata... com ha de ser?????¿¿¿¿