28/4/09

La Tarta Tatin més ràpida del món


Si no teniu massa temps i heu de fer un pastís, sense cap mena de dubte, el més ràpid és fer una tarta tatin (fa uns dies, en una conversa a Igualada la Teresa i jo hi vam estar d'acord), sigui de la fruita que sigui; poma (la clàssica), pera, pressec, prunes, maduixes, etc., però si el temps que disposeu és realment poc el millor és una tatin de plàtan. Si no us ho creieu només heu de provar-ho, aquesta és una recepta apte fins i tot pels més negats a la cuina.


- una làmina de pasta de full (hojaldre) congelada o fresca
- entre 8 i 10 plàtans (depèn de la mida)
- cinc cullerades soperes de sucre morè
- una mica de mantega (uns 25 grams aproximadament)
- una mica de canyella en pols



  • peleu i talleu els plàtan en tres trossos més o menys iguals
  • poseu els trossos de platan en un bol i afegiu-hi el sucre morè, remeneu bé amb una cullera fins que els plàtans quedin com rebossats amb el sucre
  • agafeu un motllo d'uns 20 cm de diàmetre aproximadament (si no en teniu cap, una paella que pugui anar el forn també serveix) i unteu-lo bé de mantega (n'hi ha d'haver força
  • tireu la canyella en pols per sobre de la mantega i aneu posant els trossos de plàtan rebossats de sucre de forma que tapin tota la superfície del motllo (han de quedar una mica apretadets)
  • esteneu la làmina de pasta de full per sobre els plàtans i retalleu el sobrant si calgués
  • poseu al forn a uns 200º durant uns 10/15 minuts (fins qua la pasta de full sigui torrada)

Ja només queda desenmotllar, deixar refredar una mica (però no del tot, és molt més bona tèbia que freda), i gaudir d'aquesta gran tarta. Si la serviu calenta o tèbia una bola de gelat de nata o vainilla acompanyarà com el millor dels amants.

1 comentario:

Unknown dijo...

Perfecte!!! estic d'acord que és ràpida però a Quinabonapinta.blogspot.com tenim una coca de vidre que potser el treu el rècord. Et convidem a visitar-nos. Ah de pas ens fem seguidors que sempre fa molta il·lu.