9/11/12

GALETES DE SUCRE AMB UN TOC DE XOCOLATA PER ACOMPANYAR UN CAFÈ

 
Feia temps que buscava una recepta per fer les galetes de sucre que em convencés al 100%; n’havia vist moltes, però mai ho veia clar del tot. Fa pocs dies vam comprar el llibre de receptes de la pastisseria anglesa Hummingbird, i fins ara totes les receptes que hem provat han sortit excel.lents; això em va fer decidir a provar la seva versió de les galetes de sucre que de ben segur sortirien també bé… i EFECTIVAMENT! Han quedat brutals, m’han anat perfectes per fer aquesta versió amb forma de bossa de té i amb un petit toc de xocolata. Si tenim visita  a casa un dia a la tarda i els hi oferim un cafè acompanyat d’una galeta d’aquestes, els deixarem amb la boca oberta!
Amb aquestes mesures us sortiran unes 40 galetes

  • 280 gr de sucre blanc
  • 200 gr de mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 1/2 cullerada de postre d’aroma de vainilla
  • 400 gr de farina
  • ½ cullerada de llevadura en pols (Royal)
  • 150 gr de xocolata de cobertura
 
- barreja amb una batedora de barilles o amb un robot el sucre, la mantega i l’aroma de vainilla fins que quedi una massa blanca i esponjosa
- afegeix-hi l’ou i continua batent fins que quedi ben integrat
- en un bol a part barreja la farina, el pessic de sal i la llevadura, a continuació afegeix-ho a la barreja anterior i continua batent fins que quedi una massa ben integrada
- posa la massa resultant a la nevera una estoneta perquè després sigui més fàcil estirar-la
- enfarina una mica la superfície de treball i amb un corró estira la massa fins que quedi de 3 o 4 milímetres de gruix més o menys
- Només queda tallar-la amb un ganivet petit i de fulla prima (com els que utilitzem normalment per pelar patates) donant-li la forma de bosseta de té, fer-li un foradet amb un escuradents i posar-la a la plata de forn sobre un paper antiadherent
- Posar-les al forn preescalfat a 170º durant uns 10 minuts (han de quedar les cantonades lleugerament torrades i el centre més aviat blanquet)
- Fondre la xocolata al microones o al bany “Maria” i, un cop fredes, sucar una part de les galetes a la xocolata fosa i posar de nou sobre el paper antiadherent perquè la xocolata es refredi i quedi dura.
- Pasar un cordill prim per el forat que hem fet a la galeta i grapar-hi un tros de paper, en el que hi podem dibuixar el que volguem, a l’altre costat imitant una bosseta de té. JA HO TENIM LLEST!
 

No hay comentarios: