5/1/07

Restaurants Visitats II



El segon dels restaurants que comentaré també està situat a la provincia d'Almeria, concretament al conegut poble (pels spaghetti westerns i l'oli de gran qualitat) de Tabernas, una de les úniques zones d'Europa qualificades com a desert.




El restaurant en qüestió es denomina Los Albardinales. He de dir que ja haviem visitat el restaurant vàries vegades, però no hi haviem menjat mai, la raó és que aquest lloc a més a més de restaurant és una Almazara museu i hi venen oli de producció pròpia i d'altres coses com alcaparres (de dos calibres), olives preparades artesanalment, tomàquets i pressecs secs, cosmètica natural feta amb oli, vi ecològic, etc. Tot altament recomanable.

Aquesta vegada finalment ens vam decidir a provar el restaurant i la veritat és que vam sortir bastant satisfets. Després de provar insistentment l'oli Oro del desierto amb pa dels d'abans i l'aperitiu que ofereix la casa (ajoblanco; una mena d'alioli amb llet i ametlla), la majoria de nosaltres vam optar pel menú de degustació (30'00 € més IVA): pipirrana (una amanida de pebrots i tomàquets escalivats amb bacallà), formatge fresc de la Sierra de Filabres fregit (formatge fresc arrebossat, que millorava moltíssim amb un raig d'oli i un pessic de sal), mongetes amb llebre (molt fines), tonyina d'almadraba a la planxa (pel meu gust una mica massa cuita, acompanyada de mongetes i pastanague bullides), costelletes de cabrit (també a la planxa) i taronjes amb mel i oli. Els que no van optar pel menú de degustació van triar tomàquets Raf amb all, Pebrots escalivats amb oli Oro del Desierto, Bacallà a la planxa, Tiramisú (els especialistes deien que de gran qualitat) i llet fregida, . El vi que vam prendre és d'elaboració pròpia de la casa i ecològic, realment acceptable i amb una molt bona relació qualitat preu (9'00 € més IVA l'ampolla). Cal dir que ens van assegurar que un 40% dels ingredients utilitzats per cuinar els diferents plats són també d'elaboració pròpia. Comentari a part volen els cafès, uns quants molt ben fets (sobretot els sols), d'altres realment extranys (amb aromes florals), i un directament dolent. No ho vam entendre.

El servei més que correcte i l'espai molt agradable (l'únic a dir és que les cadires, que semblaven fetes amb fusta d'olivera, tenien tendència a caure degut a un respatller massa inclinat). A l'hora de dinar no sol haver-hi problemes per trobar taula, però a la nit cal reservar obligatòriament.

PUNTUACIÓ: 8'75

1 comentario:

Eugeni dijo...

A la Cellera de Ter ( a l' entrada del poble ) et recomano " Can Co ". És un lloc "nou".l' amo, és un ex cuiner del Celler de Can Roca. Està molt bé de preu i bona qualitat.