13/11/12

LA CARBONARA QUE NO PODRÀS DEIXAR DE FER




Ja fa algun temps que el cuiner italià Fabio Morisi ens va obrir els ulls! La carbonara, per contra del que molta gent creu NO PORTA CREMA DE LLET, NI NATA ni res que se li assembli.

Hi ha vàries teories de l’origen de la Carbonara; el nom deriva de la paraula carbone (carbó en italià), i es pensa que el plat era típic dels el.laboradors de carbó vegetal a la zona dels Apenins. D’altres pensen que es diuen així per el pebre negre que s’utilitza i que pot recordar al carbó.

Però l’important del tema és que la salsa Carbonara no es lliga amb nata, sinò únicament amb parmesà i ou. Seguiu aquesta recepta i entrareu en una nova era de la Carbonara!

Ingredients (per 2 persones)

-         250 gr de pasta ( a mi m’agrada amb spaghetti, tallarines, etc.)
-         1 ou
-         150 gr de Parmesà ratllat ( millor ratllat al moment)
-         Bacon o cansalada de pebre curada
-         Sal i pebre

o       poseu la pasta a bullir en aigua salada i mentrestant fregiu el bacon o cansalada tallada a tires fines fins que quedin ben rosses
o       en un bol poseu-hi el formatge ratllat, l’ou i una bona quantitat de pebre negre; remeneu-ho tot fins que quedi tot integrat
o       un cop cuita, escorreu (compte! Hem de reservar una mica de l’aigua amb la que hem cuit la pasta) la pasta i afegiu-la a la paella on heu fregit el bacon o la cansalada. Saltejeu-ho tot junt.
o       un cop ben saltejat (la pasta amb el bacon o cansalada) afegiu-ho al bol on hi teniu el formatge amb l’ou i el pebre
o       afegiu-hi un parell de cullerades soperes de l’aigua de bullir la pasta al bol i remeneu-ho tot bé fins que quedi molt ben barrejat.
o       Serviu i, si ho desitjeu, afegiu-hi un rajolí d’oli d’oliva verge por sobre i LLEST!

Proveu-ho i no tornareu a posar nata al carbonara mai més!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

just stopping by to say hey

Marcos i Àngels dijo...

M'encanta! La provarem segur. Gràcies