26/6/09

L'inoblidable Camembert Grillé

El primer dia que vaig anar a Capestang l'Agus ens va portar al restaurant Le Bateliere a provar les pizzes de foie, patata, i altres combinacions gens habituals, però en el moment de triar un primer que acompanyés les maravelloses pizzes cuites amb forn de llenya que serveixen ens va cridar l'atenció un plat, el camembert grillé... només de pensar-hi se'ns feia la boca aigua, la veritat és que un cop servit no va defraudar gens, va complir les nostres espectatives amb nota. Aqui va la meva versió, no sé si dir-ne versió, homenatge o no sé qué, el segur és que els amants del formatge viuen un abans i un després de provar aquesta recepta senzilla però més que efectiva.

- un camembert sencer (dels que venen generalment en una caixeta de fusta i fan uns 12/15 cm de diàmetre)
- una mica de pa sec (si és de pagès millos)
- un tomàquet (si és de pera millor)
- un raig de vi blanc
- un tros de pernil dolç tallat una mica gruixut però no massa
- un polsim d'herbes de Provença (si no en teniu les podeu substituir per orenga seca)

  • feu uns talls de més o menys mig centimetre de profunditat a les dues cares del camembert formant una quadrícula
  • a banda, en una paella amb una mica d'oli poseu el tomàquet tallat a trossos irregulars junt amb el pa sec tallat a trossos no massa grans i el pernil dolç també tallat (el pa i el pernil el millor és trencar-lo amb les mans)
  • fregiu una mica tots els ingredients ( un o do minuts) tireu-hi les herbes de Provença i de seguida el vi blanc
  • sense que el vi s'evapori del tot tireu la preparació en un bol que pugui anar al forn i que tingui més o menys el mateix diàmetre que el camembert sencer
  • sobre de la preparació hi ha d'anar el camembert amb els talls fets i cal posar-ho tot junt al forn a uns 200º durant 10/12 minuts

Ja només us queda gaudir d'aquest gran plat amb una mica de vi blanc molt fred per combatre les altes temperatures del formatge. Com us deia, pels amants del formatge hi ha un abans i un després de provar el camembert grillé. Feu-me cas.

3 comentarios:

Montse dijo...

Hola, quiero hacer tu receta la he visto muy sencilla y interesante .. y me gusta mucho los quesos pero solo una duda? cuando indicas marcar el queso ... no te refieres romperlo verdad? es que esa parte no me ha quedado clara? tengo que marcarlo o trocearlo? cuando se ponga dentro del horno con los demas ingredientes . Saludos

Quim Díaz dijo...

Montse, da igual, lo puedes hacer de las dos formas, però yo solo lo marco, sin romperlo.

A peu coix. Núria Sagués dijo...

Hola Quim!
Veig que tambét'agrada la gostronomia. T'he fitxat el bloc per anar seguint els teus plats.